Liberalii din zona de Nord-Vest au lansat sâmbătă la Cluj o rezoluție care urmează să fie înaintată Guvernului cuprinzând o listă de 12 proiecte considerate prioritare pentru regiune.

Este vorba de o listă cu proiecte prioritare în infrastructură și turism adoptată printr-o rezoluție a birourilor reunite ale organizațiilor PNL din regiunea de Nord Vest. La ședință au participat peste 500 de liberali alături de președintele partidului Ludovic Orban, de primarul Municipiului Cluj-Mapoca, Emil Boc, de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, de primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, de președintele PNL București și europarlamentar Cristian Bușoi, de secretarul general al PNL, deputat Robert Sighiartau, de președintele OFL, deputat Florica Chereches, de europarlamentarul Siegfried Muresan, de vicepreședintele PNL, deputat Florin Roman, de vicepreședintele PNL, deputat Lucian Bode, de vicepreședintele PNL, deputat Adrian Oros, de vicepreședintele PNL, Dan Ştefan Motreanu, de președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, de președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, de președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, alături de deputații PNL Florin Stamatian, Sorin Moldovan, Ioan Bălan, de primari, de viceprimari, de consilieri județeni și locali ai Partidului Națuinal Liberal.

Printre proiectele prioritare au fost trecute în rezoluția liberalilor construirea Spitalului Regional de Urgență, finalizarea Autostrăzii Transilvania, dar și proiecte precum dezvoltarea unei conexiuni de tren de mare viteză în regiunea de Nord-Vest, finalizarea tuturor tronsoanelor de centură şi a drumurilor TransRegio din regiunea de Nord-Vest, realizarea Autostrăzii Nordului Suceava – Bistriţa – Cluj – Maramureş – Satu Mare, realizarea autostrăzii ViaCarpathia, secţiunea care traversează Satu Mare-Bihor, electrificarea şi modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, modernizarea căii ferate Satu-Mare – Baia Mare-Cluj, modernizarea cării ferate Bistriţa – Cluj, extinderea şi modernizarea aeroporturilor din Regiunea de Nord-Vest și construirea de domenii schiabile în regiunea de Nord-Vest.

Daniel Buda, președinte PNL Cluj, a declarat în deschiderea evenimentului: ”Mă bucur foarte mult când orașe ca și Clujul, Oradea, Alba, Arad sau Timișoara sunt date la Bruxelles ca exemple de bune practici în absorbția fondurilor europene și ca primari serioși, preocupați mereu de creșterea și dezvoltarea comunităților locale. Și, în acest context aș sublinia eforturile președintilor CJ, fie că vorbim de Cluj, Suceava, Alba, Arad sau Brașov. Iată, deci, atâtea argumente pe care le putem folosi în discuțiile cu oamenii. Ei înșiși trebui să aleagă și să vadă în ce fel de Românie doresc să traiască. Și sunt convins că doar o Românie liberală le poate asigura prosperitarea. Sigur că alegerile pentru Parlamentul European sunt doar o încălzire pentru alegerile prezidențiale iar aici nu încape îndoiala că președintele Iohannis, în parteneriat cu PNL trebuie să continue procesul de consolidare și modernizare la nivel european și mondial.”

Puteți citi aici varianta integrală a Rezoluţiei organizaţiilor PNL din Regiunea de Nord Vest.