Primarul  municipiului Oradea, Florin Birta, a anunțat sâmbătă, că cele mai importante piețe din oraș, Rogerius, Cetate și Decebal, vor rămâne deschise însă se vor vinde doar produse agroalimentare, iar măsurile de protecție vor fi respectate cu strictețe.

 

 

„Am avut o întâlnire cu directorul Administrației Domeniului Public din Oradea, Liviu Andrica, care administrează Centrul de Afaceri Rogerius, plus Piața Cetate, Piața Nufărul și Piața Decebal. Este bine de știut că în aceste locații se comercializează două tipuri de produse – produse agroalimentare care sunt de o necesitate vitală, pentru traiul zilnic, și produsele care se comercializează în regim de bazar.

Am luat decizia ca produsele agroalimentare vor fi comercializate în continuare în aceleași locații cu respectarea unor reguli”, a spus primarul Birta într-un mesaj postat pe Facebook.

Astfel, potrivit edilului orădean, până astăzi 9 noiembrie, ADP a avut drept sarcină înlăturarea pereților laterali pentru a asigura o circulație cât mai bună a aerului, să asigure fluxuri separate de intrare și de ieșire în fiecare locație, la fel ca la supermarketuri. De asemenea, angajații ADP, polițiștii și jandarmii au misiunea de a verifica purtarea corespunzătoare a măștii, nu sub nas, nu sub bărbie, atât de către comercianți, cât și de către cumpărători.

“În cazul în care comercianții nu vor purta masca, acest lucru va duce automat la rezilierea contractului de închiriere pentru masa deținută în respectiva locație.

Ne dorim ca orădenii să aibă acces la produsele agroalimentare direct de la producători și pentru ca aceștia din urmă să poată să își desfacă și să își vândă produsele în locații sigure”, a subliniat edilul orădean.

Bazarele vor fi închise în Piața Rogerius, Piața Cetate și Piața Decebal. De luni, Piața 100 va fi închisă și ea până la noi dispoziții naționale privind evoluția pandemiei.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Bihor