La doi ani de la finalizarea lucrării de reabilitare, dalele din Piaţa Unirii vor fi înlocuite, pe cheltuiala constructorului. Lucrările vor începe spre finalul acestei săptămâni şi se vor încheia până la mijlocul lunii iulie.

Primăria Oradea a cerut firmei Constructorul Drumuri Orăşeneşti să înlocuiască, pe cheltuială proprie, dalele deteriorate din Piaţa Unirii, în baza garanţiei de 10 ani aferente contractului de lucrări.
Astfel, vor fi înlocuite dalele deteriorate din piatră trani, cele de culoare deschisă din spaţiul central al Pieţei Unirii, unde se află cele patru fântâni arteziene. „Lucrările
de înlocuire a acestora vor începe undeva la finalul acestei săptămâni, începutul săptămânii următoare”, a declarat Marius Moş, directorul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.
Înlocuirea dalelor deteriorate se va face pe porţiuni, pentru a nu îngreuna circulaţia în Piaţa Unirii, și se va încheia până la mijlocul lunii iulie.
Lucrările de reabilitare, modernizare şi refacere scuaruri în Piaţa Unirii au fost recepționate în octombrie 2016, acestea fiind realizate în baza unui proiect pe fonduri europene.