Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oradea au organizat o acțiune pe raza municipiului Oradea, în cadrul activităților de verificare a modului de respectare de către administratorii sălilor de evenimente a interdicțiilor specifice în contextul COVID 19. În acțiune au fost angrenați, alături de polițiștii orădeni și pompieri militari, polițiști de frontieră, reprezentanți ai D.S.P. Bihor, I.T.M. Bihor și ai A.N.S.V.S.A. Bihor.

Astfel, ieri in jurul orei 21.00, polițiștii orădeni s-au autosezizat că la un local de evenimente din municipiul Oradea, se desfășura un eveniment privat (nuntă) la care nu erau respectate prevederile legale privind numărul total de participanți (50 de persoane în interior/100 pe terasă), constatându-se prezența la respectivul eveniment a peste 300 de persoane.

Participanții la eveniment au fost legitimați, iar evenimentul a fost oprit la intervenția polițiștilor.

În acest context, polițiștii orădeni au întocmit dosar penal în cauză și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicire a combaterii bolilor”.

De asemenea, administratorul societății respective a fost sancționat cu amendă în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea regulilor privind organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții / restricții.

Sursa: Realitatea de Bihor