3.173 de persoane legitimate și 221 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Vineri, 2 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 3.173 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 144 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, piețe, târguri, parcuri și zone de agrement (anexăm foto).

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate 77 de mijloace de transport, din care 49 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 132 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 35.000 de lei.

Dintre acestea, 102 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 25.500 de lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 28 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 7.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar 2 sancțiuni, cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

În cadrul misiunilor desfăşurate vineri, 2 aprilie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 304 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 8 cadre ale Poliției Locale Oradea, 89 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 2 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 1 inspector al Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Menționăm că acțiunile de verificare pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19 vor continua zilnic, la nivelul județului Bihor. Acestea se vor desfășura integrat, împreună cu partenerii instituționali.

Scopul acestor acțiuni nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a identifica și preveni acele activități sau comportamente care ar conduce la răspândirea COVID-19.

Pentru asigurarea unui climat de siguranță, este nevoie ca fiecare cetățean să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu strictețe măsurile dispuse de autorități.

Vă amintim că, în noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulația persoanelor va fi permisă, în intervalul orar 20.00 – 02.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia  Paștelui Catolic. Recomandăm, însă, ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară apelând la linia TelVerde – 0800800165.

Sursa: Realitatea de Bihor