Peste 2.200 de persoane legitimate, 161 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.

Poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 2.235 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 128 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 33 de mijloace de transport, din care 27 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 35.300 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 112 sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 28.500 de lei.

De asemenea, 13 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei au fost aplicate unor societăţi comerciale care nu respectau prevederile H.G. nr.856/2020, pentru fapte de natură economică în context COVID-19.

Echipajele prezente în teren au aplicat 6 sancțiuni cu amenzi în valoare de 1.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Alte 9 sancţiuni cu amenzi în valoare de 2.900 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 24 octombrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor din judeţul Bihor, au fost angrenați 251 de reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 189 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 31 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 17 cadre ale Poliției Locale Oradea, 6 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 3 comisari ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 3 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Sursa: Realitatea de Bihor