Patru cetățeni străini care încercau să treacă fraudulos frontiera de stat pentru a ajunge în vestul Europei, au fost depistați și reținuți de polițiștii de frontieră din Vama Borș.

 

„În data de 12.10.2020, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș, pe timpul executării misiunilor specifice, au depistat și reținut la aproximativ 300 m față de linia de frontieră, patru persoane, 3 bărbați și o femeie, care nu-și justificau prezența în zonă. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, a transmis Poliția de Frontieră Oradea, într-un comunicat.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii au stabilit că cei patru sunt cetățeni din Palestina și Siria, trei adulți și un minor, având vârste cuprinse între 16 și 45 de ani. Cei patru cetățeni străini au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

În ambele cauze, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Bihor