Este ziua cu numărul 596 în războiul din Ucraina. 

UPDATE 7:30 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că a obţinut asigurări de la Washington că ajutorul militar pentru ţara sa va rămâne „constant şi neîntrerupt”, în timp ce Kievul se aşteaptă la o nouă campanie de bombardamente ruse în această iarnă, relatează AFP.

UPDATE 7:00 Trupele ruse încearcă să înconjoare orașul Avdiivka, care se află în provincia ucraineană Donețk din est, una dintre zonele cele mai fortificate ale frontului. Această tactică este susținută de unii analiști occidentali, care cred că obiectivul este să împiedice o eventuală desfășurare suplimentară a trupelor ucrainene pe frontul din provincia sud-estică Zaporojie. Această provincie este unul dintre punctele fierbinți ale contraofensivei lansate de Kiev, potrivit Știripesurse.

UPDATE Turcia, România şi Bulgaria vor lucra împreună împotriva ameninţării minelor plutitoare în Marea Neagră apărute în urma războiului dintre Rusia şi Ucraina, a anunţat miercuri Ministerul turc al Apărării, citat de Reuters, scrie Agerpres. Ministerul de la Ankara nu a oferit detalii despre cum va fi abordată problema minelor plutitoare. Acesta a informat pe reţeaua socială X că cele trei ţări au discutat problema la reuniunea miniştrilor apărării NATO de la Bruxelles.

UPDATE Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut miercuri negocieri între Israel şi palestinieni, apreciind, de asemenea, că este „necesar” să se evite „extinderea conflictului”, relatează AFP, potrivit Agerpres. Putin a cerut ca eforturile să se concentreze pe diplomaţie pentru a pune capăt luptelor declanşate de atacul sângeros lansat de mişcarea palestiniană Hamas sâmbăta trecută şi ca părţile să „revină la procesul de negociere” pentru a se găsi o soluţie „acceptabilă pentru toate părţile, inclusiv pentru palestinieni”. „Trebuie să evităm extinderea conflictului” pentru a preveni ca aceasta să aibă consecinţe la nivel internaţional, a adăugat el. 

„Înțelegem că amărăciunea de ambele părți este foarte mare, dar indiferent de nivelul de amărăciune de ambele părți, trebuie totuși să ne străduim să minimizăm sau să reducem la zero pierderile în rândul populației civile, în rândul femeilor, copiilor și bătrânilor”, a spus Putin. „Dacă bărbații au decis să lupte între ei, să lupte între ei. Lăsați copiii și femeile în pace”, a adăugat el. Comentariile lui Putin vin în timp ce el continuă o campanie de război nemiloasă împotriva Ucrainei și este investigat de Curtea Penală Internațională pentru crime împotriva umanității, printre altele, pentru acuzații de țintire a civililor.