Consiliul Local a aprobat vineri, 31 august, la popunerea conducerii Societății Oradea Transport Local SA, majorarea tarifelor pentru serviciul de transport public, aceasta intrând în vigoare începând din 1 octombrie 2018.

 

 

Conform raportului de specialitate, majorarea tarifelor pentru serviciul de transport public a fost impusă de creșterea costurilor de funcționare ale societății, datorită majorării prețurilor la combustibil și energie, a creșterii indicelui ROBOR 3M față de care se calculează dobânzile plătite de societate la creditele aflate în perioada de rambursare, precum și datorită modificării legislației cu privire la salarizare. Acești factori duc la o creștere a cheltuielilor de aproximativ 2.500.000 lei pentru anul 2019.

Ca urmare a modificărilor propuse, prețul unui bilet cu două călătorii va fi majorat de la 5 la 6 lei, iar abonamentul unic pe toate liniile se va scumpi cu 10 lei, adică de la 70 la 80 lei. Prețul abonamentului pentru elevi și studenți, subvenţionat cu 50%, va fi de 40 lei. Abonamentul săptămânal se va scumpi de la 35 la 40 lei, cel unic pe 3 luni de la 195 la 220 lei, iar abonamentul pe un an va ajunge de la 780 la 890 lei. Legitimația de călătorie pe o zi va costa 15 lei. Biletul de suprataxă, achiziționat de la șofer, în loc de 50 va fi 60 de lei.

În ceea ce privește transportul metropolitan, preţul unui abonament lunar combinat Oradea – Sânmartin sau Oradea – Borş va fi majorat de la 110 lei la 125 lei, iar un abonament combinat Oradea – Santăul Mare va costa 135 lei față de prețul actual de 125 lei.

Prețul de 160 lei al abonamentului lunar nenominalizat rămâne nemodificat. La fel, biletele achiziționate de la șofer, de la automatele de bilete și cele emise prin SMS rămân la aceleași tarife.

Ultima modificare a prețului legitimațiilor de călătorie în municipiul Oradea a avut loc în anul 2013.