O orădeancă va fi trimisă în judecată pentru înșelăciune în formă continuată, după ce, în perioada 2018 – 2019, a indus în eroare 53 de persoane, cărora le-a vândut pachete turistice, prin intermediul a două firme pe care aceasta le administra. În realitate, firmele respective nu dețineau licență de turism, iar banii achitați de clienți au ajuns în buzunarele femeii.

 

Poliţiştii bihoreni au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unei orădence, administratoare a două societăți comerciale, bănuită că ar fi prejudiciat zeci de persoane cu peste 400.000 de lei, prin înșelăciune în formă continuată.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările faţă de o femeie de 45 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, bănuită de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigare a criminalității economice o bănuiesc pe aceasta că, în perioada octombrie 2018 – noiembrie 2019, în mod repetat, în calitate de administratoare a unei societăți comerciale cu sediul în comuna Girișu de Criș, județul Bihor, dar și de administratoare de facto a unei alte societăți cu sediul în municipiul Oradea, societăți care nu au deținut licență de turism, ar fi indus și menținut în eroare 53 de persoane (59 de acte materiale), cărora le-ar fi vândut pachete turistice și/sau bilete de avion cu diferite destinații de pe întreg mapamondul, pentru care ar fi emis facturi fiscale și chitanțe în numele celor două societăți, prezentându-le astfel persoanelor vătămate, în mod fals, că vor beneficia de serviciile pe care le-au achiziționat (transport cu avionul și servicii turistice de cazare).

În realitate, aceasta nu a achiziționat de la companiile aeriene și/sau de la agențiile de turism tur operator respectivele servicii, ci doar a simulat achiziționarea, prin remiterea către beneficiari de confirmări de rezervare și nu de bilete de avion, cum au crezut aceștia, iar banii încasați astfel i-ar fi folosit în interes personal”, a precizat Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Valoarea prejudiciul total cauzat astfel celor 53 de persoane este de 401.279 lei, din care au fost recuperați 5.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bihor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au finalizat cercetările şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celei în cauză.

 

*

Sursa: Realitatea de Bihor