Semimaratonul Internațional “Oradea City Running Day” este organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Primăria Municipiului Oradea și Consiliul Județean Bihor.

Predarea kiturilor de START se face duminică (în ziua concursului) între orele 7:00-9:45.
Toate probele înafară de Crosul Copiilor vor începe la ora 10:00 iar Crosul Copiilor va începe la ora 13:00.

Traseu semimaraton, ștafetă semimaraton, 10 km individual, cursa populară
Start – podul Sfântul Ladislau – pe lângă primăria municipiului Oradea – spre str. Principatelor Unite – pe trotuar sub podul Decebal – se aleargă pe malul drept a Crișului Repede până la podul Carol I – se traversează pe prima trecere de pietoni de pe pod pe partea cealaltă a podului – se aleargă până la capătul podului unde se face o întoarcere de 180 grade și se intră pe malul drept a Crișului Repede. Se aleargă pe mal până pe strada Emilian Mircea Chitul. La capătul străzii Emilian Mircea Chitul spre dreapta pe str. Malului. Se continuă pe strada Ady Endre și până la podul sfantul Ladislau pentru finish.

Traseul va fi marcat cu săgeți albastre.

Pentru proba de semimaraton se va parcurge 1 tur între podul Sfântul Ladislau și podul Centenarului și 4 ture între podul Sfântul Ladislau și podul Carol I (Sovata).

Pentru proba de 10,5km se va parcurge 1 tur între podul Sfântul Ladislau și podul Centenarului și 2 ture între podul Sfântul Ladislau și podul Carol I (Sovata)

Pentru proba de 5km se va parcurge 1 tur între podul Sfântul Ladislau și podul Centenarului și 1 tur între podul Sfântul Ladislau și podul Carol I (Sovata)

Pentru proba de ștafetă primul schimb va parcurge 1 tur între podul Sfântul Ladislau și podul Centenarului și 4 ture între podul Sfântul Ladislau și podul Carol I (Sovata) iar ceilalți coechipieri câte un tur între podul Sfântul Ladislau și podul Carol I (Sovata).

Descrierea tehnică a traseului
O tură de circuit are 5,27km complet asfaltată și marcată. Tura de circuit va fi parcursă de 4 ori pentru alergătorii la semimaraton individual, o dată de fiecare alergător la ștafeta firmelor, de 2 ori la 10 km individual, o dată la crosul de 5 km.