Primăria Oradea anunță derularea proiectului de reabilitare a fațadelor clădirii situate pe strada Iosif Vulcan nr. 2, cunoscută sub denumirea de Casa Kolozsváry.

În urma licitației a fost desemnat executantul lucrărilor, acesta fiind SC Conpila SRL din Oradea. Lucrările trebuie realizate în regim de urgență, din cauza degradărilor de la acoperiș, fațade, finisaje și elemente de balustradă, termenul de execuție fiind de 12 luni. Lucrările constau în: montarea schelelelor metalice, desfacerea tencuielilor exterioare degradate la pereți și la soclu, aplicarea tencuielilor de renovare la cele două fațade dinspre str. Republicii și str. Iosif Vulcan, reabilitarea acoperișului și a celor două calcane, montarea jgheaburilor și a burlanelor.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 04.06.2018. Valoarea contractului este de 320.630,69 lei fără TVA.

Clădirea a fost inclusă în Programul Multianual pentru realizarea lucrărilor de protejare și intervenție asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală situate în Ansamblul Urban – Centrul Istoric Oradea, aprobat prin HCL nr. 718 / 2016.