Noul an școlar a început în județul Bihor cu exact aceleași probleme precum anul trecut: elevi tot mai puțini, manuale școalre lipsă, clădiri insalubre, profesori suplinitori slab pregătiți dar și prost platiți, și, extrem de important, multe instituții școlare făra autorizație de securitate la incendiu.

Într-o conferință de presă, colonelul Sorin Caba, inspectorul şef al ISU Crişana a prezentat tabloul sumbru din județul Bihor unde, din 192 de clădiri care necesită autorizație ISU, doar 84 dețin aest act.

Însă aceste clădiri fără autorizație nu se află doar în mediul rural. Chiar în municipiul Oradea, insituții precum Centrul Scolar de Educatie Inclusiva Orizont, Colegiul National „Iosiv Vulcan”, Liceul Tehnologic Penticostal „Betel”, Scoala Gimnaziala „Avram Iancu” sau Liceul Teoretic „Aurel Lazar”, pentru a numi doar câteva, nu dețin autorizație ISU.

Motivele pentru această situație sunt diverse; în mediul rural, în general cladirile nu au apă curentă, dar cel mai des lipsesc dotările necesare cerute de lege. Mai jos puteți vizualiza toate instituțiile din județul Bihor care nu dețin autorizare ISU:

Instituții învățământ Bihor fără autorizare ISU