Miron Mitrea a comentat respingerea României de la aderarea la spațiul Schengen de către Austria dar și reacția românilor care au început să boicoteze firmele austriece care au afaceri în țara noastră. Realitatea PLUS a inițiat chiar o petiție prin care oamenii cer politicienilor să facă demersurile pentru naționalizarea Petrom și preluarea de la investitorii austrieci.

Miron Mitrea a comentat pe marginea faptului că românii s-au unit și încearcă să boicoteze firmele austriece din România. Mai mult, Mitrea consideră că nici ideea lui Rareș Bogdan, ca statul să boicoteze în mod legal companiile bancare austriece din România, nu este neaparat o sugestie rea.

Eurodeputatul liberal Rareș Bogdan le-a lansat un apel autorităților și românilor să boicoteze Austria prin intermediul băncilor austriece din România. „Companiile de stat să închidă conturile bancare la băncile austriece, românii să nu mai ruleze bani prin bănci austriece, să-i mute în bănci românești, franceze și germane”, a spus Rareș Bogdan.

Miron Mitrea declară că se simte jignit de faptul că România a fost respinsă de la aderarea la spațiul Schengen, însă e surprins în mod plăcut de reacția românilor:

„M-am simțit jignit de faptul că unul dintre principalii parteneri ne face această mizerie pentru că au ei alegeri în primăvară. Rareș are dreptate, dacă se poate face orice, toate modurile în care s-au supărat românii trebuie făcute. 

Vrem să fim supărați, vrem să-i tragem la răspundere atât cât putem, legal. Eu oricum boicotez OMV-ul de câțiva ani de zile, nu-mi plac stațiile lor și nu întru la ei, nici la Petrom. N-are niciun fel de importantă un asemenea protest al câtorva persoane, dar ne face bine. Politicienii noștri vor avea în spate o presiune pozitivă.

Politicienii se pot ajută. Cei care au refuzat acum să scoată de pe ordinea de zi discuția, jos pălăria pentru ei. Așa trebuia jucat, au jucat bine, eu am crezut că o să joace prost. Nu m-am așteptat la această reacție frumoasă din partea României. Îmi place că noi, românii, știm să ne și supărăm”, a declarat Miron Mitrea, duminică seara, la Realitatea PLUS în cadrul emisiunii Culisele Puterii.

Românii ne pot scrie la adresa de mail [email protected].

Românii pot semna pe petitieonline.com/vrem_petrom_inapoi.