Peste 5.500 de persoane legitimate, 235 de societăți comerciale și mijloace de transport verificate în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea răspândirii şi limitarea infectării cu noul coronavirus, în județul Bihor.         

Sâmbătă, 28 noiembrie., sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Judeţul Bihor, poliţiştii bihoreni, alături de reprezentanţi ai unor instituţii de aplicare a legii din judeţul Bihor au continuat acțiunile în sistem integrat, în zonele publice aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în trafic, precum și în mijloacele de transport, pentru verificarea respectării prevederilor legale și a măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii Covid-19 în județul Bihor.

În cadrul acțiunilor desfășurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acționat integrat, au legitimat 5.571 de persoane și au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă și a măsurilor sanitare în 173 de societăți comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, precum și în 62 de mijloace de transport, din care 34 de mijloace de transport public în comun.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 246 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 86.005 lei.

Dintre acestea, 195 de sancțiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 61.350 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (purtarea de mască), iar 32 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 6.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Alte 2 sancțiuni cu amenzi în valoare totală de 7.000 de lei au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

De asemenea, 2 sancțiuni cu amenzi în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Echipajele prezente în teren au aplicat 9 sancțiuni cu amendă în valoare de 6.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar alte 6 sancțiuni cu amenzi în valoare de 2.755 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Codului Rutier.

În cadrul misiunilor desfăşurate sâmbătă, 28 noiembrie a.c., pentru prevenirea răspândirii Covid-19 în județul Bihor, au fost angrenați 314 reprezentanți ai instituțiilor de aplicare a legii din județul Bihor, cu atribuții în domeniu, respectiv 222 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, 54 de jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Bihor, 19 cadre ale Poliției Locale Oradea, 8 polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, 2 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al judeţului Bihor, 4 inspectori ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, 1 comisar al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, 2 inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, precum și 2 inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Acțiunile de verificare vor continua la nivelul județului Bihor și în următoarea perioadă, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.

Sursa: Realitatea de Bihor