Max Verstappen a devenit campion mondial pentru a treia oară în urma cursei de sprint din cadrul Marelui Premiu al Qatarului. Olandezul de 26 de ani încununează un sezon dominat de la un capăt la celălalt, în care a câștigat nu mai puțin de 13 curse.

Inevitabilul s-a produs, iar Max Verstappen a cucerit titlul mondial în Formula 1 pentru a treia oară consecutiv. Pilotul Red Bull Racing avea nevoie de 3 puncte pentru a-și asigura trofeul de campion cu 6 curse înainte de finalul sezonului 2023. Acesta a pornit de pe poziția a treia în sprintul de sâmbătă seara și a ocupat locul 2 la finalul celor 100 de kilometri de pe circuitul Lusail.

Nu era greu de anticipat cine va câștiga titlul mondial în 2023. Max Verstappen și-a zdrobit concurența de-a lungul acestui sezon, câștigând 13 curse din 16. Olandezul a fost învingător detașat în majoritatea Marilor Premii din acest sezon.
 
În 2023, pilotul Red Bull a devenit primul din istoria Formulei 1, care a câștigat 10 curse consecutive. Verstappen ar putea să devină campionul cu cea mai mare diferență de puncte față de locul doi, record deținut în acest moment de Sebastian Vettel, 155 de puncte. În momentul de față, după sprintul din Qatar, Verstappen a acumulat 407 puncte, la 184 de puncte de colegul său, Sergio Perez, ocupantul locului 2.
 
Astfel, Max Verstappen încheie socotelile în sezonul 2023 din Formula 1 cu 6 curse înainte de final. De acum înainte, olandezul se va lupta doar cu recordurile. Proaspătul campion mondial are în vedere să doboare propriile sale recorduri de curse câștigate și puncte acumulate într-un singur sezon.
 
Sursă: Eurosport
 
Foto: Profimedia