Duminică, 17 martie a.c., la ora 16.30, pe D.N.76, în localitatea bihoreană Hidișelul de Jos, polițiștii Secției nr. 5 de Poliție Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 25 de ani, din localitatea Corbești, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 metri cubi de material lemnos, specia gorun. În urma verificării documentelor prezentate la control, s-a constatat că datele menționate în avizul de însoțire a materialului lemnos, cu privire la specie, nu corespundeau cu specia efectiv transportată.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolul Silvic Oradea – Cantonul Silvic Băile 1 Mai, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.

Sâmbătă, 16 martie a.c., pe drumul județean 767/E, în localitatea bihoreană Oșorhei, polițiștii Secţiei nr.5 de Poliţie Rurală Oradea au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Oșorhei, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2 metri cubi de material lemnos, de esență salcâm, fără a deține documente de proveniență sau aviz de însoțire a transportului de material lemnos.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat la Ocolul Silvic Oradea – punct de lucru Oșorhei, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010.