Federația Română de Fotbal anunță încheierea procesului de clasificarea a academiilor de fotbal pentru copii și juniori pentru sezonul 2019-2020. În ședința CEx s-a decis ca începând din sezonul 2021-2022 licențierea pentru Liga 1 să depindă și de punctajul academiei fiecărui club din primul eșalon.

FRF a demarat în 2019 procesul de clasificare pe baza standardelor de calitate a academiilor, cluburilor cu activitate de copii și juniori și centrelor pentru fotbal juvenil din România. Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, care are peste 15 ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor de fotbal europene.

Până pe 15 martie 2019, cluburile doritoare s-au putut înscrie în procedura de evaluare. 107 cluburi din 108 participante în competițiile de juniori FRF au depus cereri de clasificare.

LPS Bihorul Oradea s-a clasat pe locul 8, după academii ale unor echipe precum FCSB, Dinamo, U Craiova sau Viitorul, cu un punctaj total de 67,50. Acest punctaj clasând LPS Bihorul Oradea primul în ierarhia Liceelor cu Program Sportiv din ţară.

Începând din sezonul 2021-2022, pentru a primi Licența de Liga 1, cluburile din primul eșalon au nevoie de un punctaj al academiei de copii și juniori de minimum 60 de puncte din cele 100 posibile. Evaluarea academiilor este un proces ce va avea loc anual.