Sâmbătă, 22 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Orine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au acționat pe raza localităților bihorene Aleșd și Beiuș, pe linia controlului respectării prevederilor legale în domeniul silvic, privind circulația materialului lemnos.

În cadrul acțiunii au fost controlate 15 autovehicule care efectuau transport de material lemnos, au fost legitimate 18 persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei. Totodată, au fost confiscați 15 metri cubi de lemne de foc, în valoare de 2.560 de lei, transportate fără documente legale.

Astfel, sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 17.10, pe drumul județean 108, în localitatea bihoreană Remeți, a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din comuna Roșiori, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 6 metri cubi de lemne de foc, specia fag, efectuând al doilea transport în baza aceluiași aviz de însoțire.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 960 de lei, a fost confiscat și lăsat în custodie la Ocolul Silvic Remeți.

Tot sâmbătă, 22 iunie a.c., în jurul orei 16.50, pe drumul forestier Vida din comuna Dobrești, județul Bihor, a fost depistat un localnic de 52 de ani, în timp ce transporta cu un tractor 3 metri cubi de lemne de foc, specia fag, fără aviz de însoțire.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform  prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 480 de lei, a fost confiscat și lăsat în custodie la Ocolul Silvic Dobrești.