Polițiștii bihoreni au depistat în trafic un bărbat de 54 de ani, din municipiul Salonta, județul Bihor, în timp ce transporta cu un autotren 6 metri cubi de lemne de foc, de esență cer, fără ca datele menționate cu privire la vehiculul cu care se efectua transportul, în avizul de însoțire a transportului de material lemnos, să corespundă cu cele menționate în aplicația online.

Materialul lemnos, în valoare de 984 de lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Tinca, iar cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010.

De asemenea, pe drumul județean 764/F, în localitatea bihoreană Hotărel, polițiștii din Ştei au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din comuna Cărpinet, județul Bihor, în timp ce transporta cu o autoutilitară 2,48 de metri cubi de lemne de foc, de esenţă fag, fără a avea documente legale de provenienţă.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos, în valoare de 419,12 lei a fost confiscat.