În timpul sărbătorilor pascale, mulți români fac excese alimentare, neputând rezista tentației de a servi din toate preparatele de pe masele îmbelșugate. După ce zilele de sărbătoare se sfârșesc, văzând că au luat în greutate sau dorindu-și, pur și simplu, să revină la un meniu ceva mai sănătos, mulți români caută soluții alternative.
Din fericire pentru toți cei care au mâncat pe săturate de Paște, există o legumă-minune care curăţă ficatul stomacul de toxine, reglând astfel tranzitul intestinal, care poate preveni infarctul, întăreşte oasele și ne menține calmi.
Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care și-a căpătat titulatura de „super legumă“. Este vorba despre spanac, o plantă comestibilă și utilă pentru tubul digestiv. Aceasta ne eliberează de toxine, fiind binevenită în alimentație.
În plus, spanacul poate fi găsit cu ușurință pe piață, având în vedere că este sezonul lui. Potrivit specialiștilor, introducerea spanacului în alimentație reprezintă cel mai bun mod de curățare a tractului digestiv.
Spanacul are numeroase beneficii pentru sănătate. Iată doar câteva dintre ele:
reduce hipertensiunea arterială;
menține mintea calmă;
îmbunătățește sănătatea oaselor;
ajută digestia;
este benefic pentru ochi;
are proprietăți antiinflamatorii;
ajută la un somn odihnitor;
ajută la buna funcționare a creierului;
întărește imunitatea;
previne atacurile de cord și ateroscleroza;
previne anemia;
face pielea strălucitoare și are proprietăți anti-îmbătrânire.
Ce conține o cană cu spanac:
0,86 g de proteine;
29,7 mg de calciu;
0,81 g de fier;
24 mg de magneziu;
167 mg de potasiu;
141 micrograme (mcg) de vitamina A;
58 mcg de acid folic;
7 calorii.
Totodată, spanacul conține vitamina K, vitamina E, vitamina C, fibre, fosfor și tiamină. Majoritatea caloriilor din această plantă provin din proteine și carbohidrați.
Sursa: Tabu.RO