Astăzi, 20 decembrie, ora 18:00, va avea loc în librăria Cărturești – Lotus Center lansarea cărții „Povestea Palatelor Orădene”.

Aici cei prezenți se vor întâlni cu cei care au făcut posibil ca această lucrare să vadă lumina tiparului și vor putea răsfoi împreună cel mai nou material de promovare a patrimoniului orădean. După lansare, cartea va fi disponibilă pentru achiziție publicului doritor.

Pentru a face cunoscut publicului noile puncte de atracție de pe harta arhitecturii orădene, Oradea Heritage a editat un prim material de promovare sub titlul „Povestea Palatelor Orădene”. Cititorii vor fi purtați într-o adevărată incursiune, printre rânduri și imagini și vor descoperi istoria principalelor clădiri de patrimoniu ale orașului Oradea. Palatele și clădirile emblematice au fiecare o poveste care trebuie cunoscută. Dincolo de aspectul exterior, perfect integrat, încă din secolul trecut, în curentele culturale și arhitecturale europene, merită să descoperim și motivația proprietarilor care au comandat construcția lor.

Veți putea de acum să pășiți printre palatele orădene cunoscând povestea lor, pentru că doar așa veți experimenta întru totul istoria orașului Oradea!

Oradea Heritage reprezintă o colecție de monumente și clădiri de patrimoniu, care readuce lumii și noilor generații frumusețea orașului, prin renașterea palatelor de altă dată, asociată cu bucuria și încântarea celor care le privesc, an de an.

Oradea Heritage este numele sub care Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor se prezintă ca entitate ce are ca scop realizarea activităţilor de administrare, inventariere și conservare a elementelor patrimoniului cultural, arhitectural şi de interes public.