Joi, 6 decembrie, o dată cu deschiderea Târgului de Crăciun în Piața Unirii, va avea loc și  aprinderea oficială a instalaţiilor luminoase specifice sărbătorilor de iarnă. Orădenii sunt așteptați joi, la ora 18:00, să asiste lângă bradul de Crăciun din Piața Unirii la aprinderea luminilor de sărbători.

Luminile se vor aprinde în toată zona centrală, începând din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun, clădirea Primăriei Oradea, Podul Sf. Ladislau, Piața Ferdinand și strada Republicii, urmând ca apoi decorul luminos de sărbători să poată fi admirat în tot orașul.

După aprinderea luminilor va avea loc concertul inaugural al Târgului de Crăciun, care în acest an va fi susținut de către INNA, o artistă autohtonă de renume internațional, care va urca pe scena din Piața Unirii de la ora 19:00.

Tot în acest prim weekend al Târgului de Crăciun vor avea loc concerte live susținute de Distinto și Marius Mihalache & Taraf.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar și în piețe. Față de anii precedenți, la aceste locații se adaugă parcurile Dragoș Vodă, Mihai Viteazul, I.C. Brătianu și 22 Decembrie.

Oradea va fi împodobită cu 14 km de ghirlande și peste 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, oameni de zăpadă.