iXperiment Oradea promovează antreprenoriatul și sprijină cei mai creativi și întreprinzători adolescenți din județul Bihor să facă primii pași spre afacerea proprie. Programul se adresează exclusiv liceenilor, iar elevii selectați în urma depunerii aplicațiilor vor primi gratuit acces la resursele necesare pentru a da viață ideilor lor, fiind ghidați de antreprenori de top și experți de la nivel național.

”Ai o idee de afaceri cu care ai vrea să aplici în cadrul iXperiment Oradea? Nu ai nicio idee de business, dar dorești să te implici în dezvoltarea unei afaceri lucrând cu alți tineri antreprenori? Completează formularul de aplicație până în data de 3 noiembrie și alătură-te comunității noastre!” transmit organizatorii.

Prima ediție a acceleratorului iXperiment Oradea va avea loc în perioada noiembrie 2018 – martie 2019. În cadrul programului participanții vor trece prin cele 4 etape ale lansării unei afaceri:
– Ideate (brainstorming, identificarea problemei pe piață, cunoașterea pieței), 9-10 noiembrie
– Innovate (creare și testare prototipuri, inovație), 7-8 decembrie
– Initiate (business development, financial management) 18-19 ianuarie
– Iterate (marketing, fundraising, pitching) 15-16 februarie
– Competiție finală cu premii – 15 martie

Sesiunile vor avea loc vinerea între 15.00-19.00 și sâmbăta între 10.00-17.00, la datele de mai sus, la sediul Manifest pentru Oradea. Între sesiuni participanții vor beneficia de consultanță din partea unor antreprenori de top și experți de la nivel național.

PARTENERI IXPERIMENT ORADEA
iXperiment Oradea este susținut de Banca Transilvania, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, Mobiversal, Salad Box – Oradea Republicii, Global Consulting & Finance – membru SIS Grup, Manifest Advertising, LOGO paper și Bihor Online – Bihon.ro.

DESPRE IXPERIMENT
iXperiment este primul accelerator de start-up-uri creat pentru elevii de liceu din România, fiind o inițiativă care conectează sistemul educațional cu cel privat. Acesta este un laborator în cadrul căruia adolescenții vin cu cele mai creative idei prin care pot rezolva problemele societății, îmbunătăți viețile oamenilor și crea inovație. Pentru a da viață acestor idei, iXperiment-erii obțin acces la resursele umane, informaționale și materiale din cadrul sistemului privat, făcând parte dintr-o comunitate de antreprenori de top și experți de la nivel național/internațional.

Până în momentul de față, programul iXperiment a lansat 25+ afaceri în domenii variate (educație, tehnologie, healthcare, etc.), utilizând suportul oferit de către comunitatea iXperiment: curriculum educațional de antreprenoriat pe baza metodologiei Design Thinking, speakeri și mentori care sunt antreprenori de succes de la nivel național și internațional (e.g. Dragoș Petrescu – Director City Grill; Radu Georgescu – investitor, GECAD Ventures; Anda Gansca – Fondator și CEO Knotch etc.).

DESPRE MANIFEST PENTRU ORADEA
Dorim să aducem valoare adaugată brandului de oraș prin implicarea în dezvoltarea industriilor creative din Oradea. Manifest pentru Oradea este o inițiativă a agenției Manifest Advertising, deschisă tuturor creativilor: artiști, graphic designeri, ilustratori, fotografi, videografi, designeri de interior, arhitecți, artizani, muzicieni, cineaști, developeri și unicorni.