Un tânăr de 20 de ani a fost trimis în judecată pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totul s-a întâmplat în perioada stării de urgență, în luna aprilie 2020, scrie clujust.ro.

Tânărul originar din județul Bihor, aflat la muncă în Austria, a trecut ilegal două granițe, cea dintre Austria-Ungaria și Ungaria-România,  pentru a scăpa de carantină și a ajunge la iubita lui din Gherla, județul Cluj.

Încercarea i-a reușit până în România, în localitatea Santăul Mare din comuna Borș, unde tânărul a fost prins, în timp ce se pregătea să ia un autobuz spre Cluj. El a devenit suspect când i s-a cerut declarația pe propria răspundere și nu o avea.

Tânărul nu a recunoscut inițial că vine din străinătate și a declarat că a luat un autobuz din Oradea spre Gherla, unde locuiește prietena sa, dar a constatat că a urcat în autobuzul greșit. Așa că ar fi coborât în Santăul Mare, de unde a comandat un taxi, care să-l ducă înapoi în Oradea.

Dar la percheziția corporală a fost dat de gol de obiectele găsite asupra lui: euro, forinți, un bon fiscal, bilet de tren și o sticlă de Cola luate din Ungaria.

Prins cu mâța-n sac, tânărul a recunoscut că a venit din Austria, unde i-a expirat contractul de muncă și că a vrut să evite carantina de 14 zile. El a povestit că a trecut granițele fără probleme, folosind aplicația Google Maps.

Pentru fapta sa, Judecătoria Oradea i-a aplicat la începutul lunii octombrie o amendă de 1400 de lei, corespunzătoare unui număr de 140 de zile amendă.

Sursa: Realitatea de Cluj