Preşedintele Klaus Iohannis a transmis marţi un mesaj în care condamnă cu fermitate atacul terorist care a avut loc luni noaptea, la Bruxelles. 

”Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles. România transmite condoleanţe familiilor victimelor. Rămânem uniţi în jurul valorilor noastre comune europene, unde teroarea şi ura nu îşi au locul”, este mesajul postat de preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter. 

Strongly condemn the terrorist attack in Brussels. Our???????? condolences to the families of the victims. We stand united around our common European???????? values where terror and hate have no place.

— Klaus Iohannis (@KlausIohannis) October 17, 2023

 

Două persoane au fost ucise și una este rănită după un schimb de focuri care a avut loc în zona Bulevardului Ypre din Bruxelles. Cei doi morți sunt de naționalitate suedeză. 

Un martor a declarat că atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar” înainte de a trage focurile de armă. 

Autorul atacului terorist la Bruxelles, în care au murit doi oameni, a fost reținut marți dimineață, au anunțat autoritățile belgiene. Polițiștii nu au oferit alte detalii, urmând ca acestea să fie comunicate pe măsură ce ancheta va avansa.