În intervalul 28 august a.c., ora 17.55 – 29 august a.c., ora 09.10, pompierii militari din cadrul Detașamentului 1 Oradea și Detașamentului Salonta au acționat în municipiul Oradea, pentru salvarea a două persoane și pe raza municipiului Salonta, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism.

Marți, 28 august a.c., în jurul orei 17.55, un apelant al numărului unic 112 solicita intervenţia pompierilor militari pentru salvarea unei persoane aflate într-o posibilă situaţie de urgenţă, domiciliată într-un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe de pe pe strada Nufărului din Oradea.

La faţa locului s-au deplasat cu operativitate forţele de intervenţie din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, care, acţionând cu scara culisabilă şi accesoriile din dotare, au pătruns în locuință prin fereastra de la balcon, găsind-o pe proprietară căzută lângă pat, în stare de conştienţă, dar în imposibilitatea de a se mişca.

Femeii, în vârstă de 84 de ani, i-au fost acordate îngrijirile necesare de către pompierii militari paramedici ai Detaşamentului 2 Oradea, aceasta rămânând ulterior la domiciliu în urma refuzului de a fi transportată la spital pentru investigaţii medicale amănunţite.

În dimineața zilei de miercuri, 29 august a.c., pompierii aceleiași subunități au desfășurat o operațiune similară, pe strada Piața 1 Decembrie, unde, o altă femeie în vârstă de 84 de ani, fusese auzită de către vecini, solicitând ajutor.

Forțele de intervenție au descins, prin fereasta unei încăperi, în apartamentul indicat de apelant, situat la etajul 2, găsind-o pe proprietară căzută în holul locuinței. Și în acest caz, octogenara a refuzat transportul la spital.

În dimineața zilei de miercuri, 29 august a.c., în jurul orei 08.15, pompierii Detașamentului Salonta au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism ce rula pe DN 79, pe raza localității Salonta .

Incendiul, provocat cel mai probabil de amplasarea/montarea necorespunzătoare a tobei de eșapament, a fost stins în aproximativ cinci minute, pagubele fiind limitate la o parte din bancheta din spate și suportul de susținere a tobei de eșapament.