Într-o atmosferă interactivă, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, a avut loc întâlnirea lunară din cadrul programului „Şcoala Părinţilor”, întâlnire susţinută de d-na profesor educator Andrada Şulea.

Programul se adresează în special părinţilor care au copii cu vârste între 10 luni şi 3 ani şi care frecventează creşa, dar şi părinţilor care vor să înteleagă mai bine nevoile copiilor mici şi rolul fundamental al comunicării dintre copii şi părinţi.

Solicitată de către părinţi, tema întâlnirii a fost trecerea de la creşă la grădiniţă, un pas important atât pentru părinţi cât şi pentru cei mici, ştiut fiind faptul că la împlinirea vârstei de 3 ani, copiii se pregătesc de grădiniţă.

Părinţii au aflat ce înseamnă şi cum se realizează adaptarea la mediul grădiniţei.

„Îmi doresc pentru cei mici să le cultiv emoţia şi să le dezvolt inteligenţa prin diverse metode şi mijloace adaptate nivelului de vârstă preşcolară, iar în ce priveşte alegerea grădiniţei potrivite, sfatul meu este să ţină cont în primul rând de resursa umană – educatoarea”, a precizat d-na profesor educator Andrada Şulea.

Unele dintre aspectele abordate au fost pregătirea părinţilor pentru manifestările copilului la început de grădiniţă, care pot fi de la uimire şi bună dispoziţie, la teamă, a aşteptărilor pe care ar trebui să le aibă de la copiii lor şi deprinderile care se formează la grupa mică de grădiniţă.

De asemenea, s-a punctat importanţa perioadei preşcolare, dezvoltarea copiilor fiind un proces continuu, multidimensional şi integrator.

Chiar dacă beneficiarii serviciilor de creșă sunt copiii, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea se îngrijește ca, lunar, părinții să înţeleagă mai bine nevoile copiilor lor și să dezvolte o relaţie de ataşament cu aceștia.