CSM CSU Oradea a încheiat anul calendaristic 2018 cu o înfrângere. Formația antrenată de Cristian Achim a pierdut pe tertenul lui BC CSU Sibiu, scor 97-81, fiindu-i oprit șirul de victorii consecutive la cinci. Astfel, roș-albaștrii au un bilanț general de 8-4, cu care se situează pe locul al 4-lea în ierarhia la zi a Ligii Naționale de baschet masculin, Grupa valorică A – ediția 2018/19.

Partida a demarat favorabil orădenilor, aceștia marcând primele opt puncte ale jocului. Continuarea nu a mai fost la fel de bună, formația gazdă reușind să reacționeze prompt și să se instaleze la conducere. Scorul la prima pauză a fost de 25-16. Formația de pe Cibin s-a desprins la 32-16 în debutul sfertului al 2-lea, însă Oradea a terminat repriza mai bine, apropiindu-se la 42-38.

Debutul reprizei secunde a fost echilibrat, dar roș-albaștrii nu au reușit să țină ritmul cu formația adversă. Aceasta a înscris 55 puncte în ultimele 20 minute de joc, perioadă în care Sibiul a înscris cu regularitate, atât cu finalizări de pe semicerc, cât și din spațiul de trei secunde, defensiva bihoreană fiind în permanență depășită. Finalul nu a adus schimbarea, gazdele menținându-se în control până la capăt.

Învingătorii au avut procentaje mai bine la aruncările din acțiune, având și mai multe reușite, atât din interiorul semicercului, cât și de la mare distanță. Sibiul a controlat situația la recuperare, a avut mai multe pase decisive și intercepții, respectiv mai puține posesii pierdute. Singurul aspect în care Oradea a fost superioară s-a consemnat la precizia aruncărilor libere, insuficient însă.

Dragan Zekovic a totalizat 30 puncte, 4 recuperări, Kris Richard a adăugat 17 puncte, 4 recuperări, iar Giordan Watson a terminat cu 10 puncte, 6 pase decisive. În replică, Isaiah Philmore a avut 31 puncte, 5 recuperări pentru 34 la eficiență.

CSU Sibiu are 10-2 la general și se situează pe primul loc în clasament la intrarea în anul 2019. CSM CSU Oradea are 8-4, ocupând poziția a 4-a, devansată fiind de U-BT Cluj-Napoca și SCM U Craiova, ambele cu 9-3.

Primul meci din 2019 pentru CSM CSU Oradea are loc duminică (06.01), ora 18:00, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Jocul cu U-BT Cluj-Napoca va fi transmis în direct la DigiSport.