CSM CSU Oradea a pierdut Meciul 2 al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin – ediția 2018/19, pe care o dispută în compania lui U-BT Cluj-Napoca. Partida a avut loc marți (14.05), la BT Arena, fiind transmisă în direct la DigiSport. Rezultatul final a fost de 92-82.

Partida a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Gazdele au marcat primele cinci puncte, însă CSM-ul a replicat, Watson marcând primele zece puncte ale roș-albaștrilor. După ce a fost în avantaj pentru o scurtă perioadă, formația bihoreană a rămas în urmă, pe fondul unui joc defensiv modest și în condițiile unei lipse de inspirație în faza de atac. Scorul la prima pauză a fost de 26-21 în favoarea lui U-BT.

În sfertul al 2-lea, atacul CSM-ului a întâmpinat probleme. De asemenea, Nicolescu, Zekovic și Carter au avut probleme cu greșelile personale, fiecare având câte trei greșeli personale sancționate în secvența a 2-a. Oradea a continuat cu Bobe în teren, însă Clujul s-a desprins la 43-29. Roș-albaștrii au reacționat reușind un parțial de 10-0, însă formația gazdă a reușit să se mențină în avantaj. Kris Richard a stabilit scorul la jumătatea partidei, cu o reușită de două puncte dublată de o aruncare liberă. Scorul la pauză a fost de 48-44 pentru gazde.

Repriza secundă a demarat cu Pasalic și Markovic în teren. Roș-albaștrii s-au menținut la două posesii în urmă, dar au irosit mai multe situații de a pune sub presiune echipa adversă. Nivelul de intensitate și contactele nu au fost un ingredient de partea CSM-ului. Zekovic și Nicolescu au comis a 4-a greșeală personală fiecare, iar Richard a ajuns la cea de-a 3-a. Oradea s-a apropiat la 63-60, însă U-BT a înscris ultimele patru puncte ale acestei perioade de joc pentru a se desprinde la șapte lungimi în pofida faptului că a avut mai multe ratări de la linia de pedeapsă. Scorul cu zece minute înainte de final a fost de 67-60.

Sfertul decisiv a început cu Nicolescu la poziția 4, ca răspuns la decizia gazdelor de a jucat cu Calnicenco la aceeași poziție. Carter a înscris de pe semicerc, însă tot el a irosit șansa de a strânge la un singur punct. Amfitrionii au replicat cu șapte puncte consecutive pentru a se desprinde la peste zece lungimi cu opt minute înainte de final. Nici continuarea nu a fost mai bună, Zekovic fiind descalificat pentru a 5-a greșeală personală. Watson a oprit un parțial de 0-12 cu o pătrundere, însă gazdele au replicat imediat și au controlat situația până la final.

Giordan Watson a contabilizat 27 puncte, Arturas Valeika a adăugat 21 puncte, iar Muhamed Pasalic a bifat 11 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Alhaji Mohammed a bifat 21 puncte, iar Jason Washburn a totalizat câte 19 puncte pentru U-BT Cluj-Napoca.

Scorul general devine 1-1. Seria se joacă pe sistemul cel mai bun din cinci partide și se mută la Oradea pentru următoarele două jocuri. Acestea se vor disputa sâmbătă (18.05) și luni (20.05).