În cursul zilei de luni, 12 august, vor începe lucrările la obiectivul de investiții ,,Soluție inovativă pentru creare undă verde pentru tramvai Pod Dacia – B-dul Magheru Oradea”.

În prima etapă, vor fi relocate rețelele de apă și canalizare pe strada Aleea Ștrandului, din Parcul Brătianu până la intersecția cu b-dul Gen. Magheru, care vor cuprinde și o subtraversare pe sub bulevard, spre Parcul Traian. Aceste lucrări sunt necesare pentru a putea demara lucrările efective la pasajul care va face legătura între Aleea Ștrandului și Parcul Traian, precum şi cele de extindere a Podului Dacia la 6 benzi.

În baza autorizației emise de Primăria Oradea și a avizului Agenției de Mediu, în cursul zilei de mâine vor demara lucrările de tăiere a unui număr de 26 de arbori situați pe strada Aleea Ștrandului, în vederea realizării lucrărilor la pasaj.

„Lucrările de relocare a rețelelor vor dura aproximativ 2 luni, iar în cadrul acestora va fi afectată circulația pietonală care vine dinspre Parcul Brătianu. Întregul proiect prevede crearea unei benzi unice pentru tramvai, ceea ce va duce la creșterea frecvenței de circulație a tramvaielor și îmbunătăţirea traficului pe Magheru. Durata totală a lucrărilor va fi de aproximativ 12 luni”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Valoarea lucrărilor este de 14.511.433 lei fără TVA, aproximativ 3.100.000 de euro, sursa de finanțare fiind fondurile europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Obiectivul Specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.c