Marți, 05 martie a.c., în jurul orei 13.20, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în pe strada Miron Pompiliu din Oradea.

La adresa indicată de apelant au fost mobilizați pompierii Detaşamentului 1 Oradea, care, în urma executării recunoaşterii, au constatat că incendiul se manifesta violent în interiorul unei construcții auxiliare din cadrul gospodăriei, existând un risc ridicat de propagare a acestuia la o locuință lipită de anexa afectată de flăcări.

Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea incendiului, reușind să stingă rapid incendiul (în aproximativ 10 minute) și să salveze casa învecinată, împiedicând extinderea flăcărilor la aceasta.

Evenimentul, a cărui cauză probabilă a constituit-o utilizarea focului deschis în spații închise, s-a soldat cu arderea unor bunuri depozitate în interiorul anexei (două scaune de mașină și o banchetă, circa un metru cub de lemne și materiale textile) și a ferestrelor construcției.

Din fericire, nu au existat persoane rănite.