Luni, 25 februarie a.c., la ora 10.07, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu în curtea unei societăți comerciale situate pe strada Corneliu Baba din municipiul Oradea.

Pentru gestionarea evenimentului, au fost alertate echipajele Detașamentului 2 de Pompieri Oradea care, sosite în aproximativ trei minute la locul intervenției, au constatat că flăcările se manifestau generalizat la un autoturism, fiind afectată parțial și o altă mașină aflată în imediata proximitate și la cauciucuri uzate depozitate în apropiere, existând riscul extinderii flăcărilor la un al treilea autovehicul și la clădirea situată la aproximativ doi metri de focarele de incendiu.

Pompierii militari au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la cel de-al treilea autovehicul și la clădire.

În urma producerii evenimentului, au ars un autoturism, 30 de anvelope uzate, flăcările afectând și partea stângă a celui de-al doilea autovehicul, în proporție de circa 20%.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, utilizarea focului deschis în spații deschise fără respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor, flăcările extinzându-se la autoturisme de la deșeurile aprinse în curtea societății comerciale.