În interval de numai șase zile (01.12 -06.12.2018), în județul Bihor s-au produs cinci incendii ale căror cauze probabile le-au constituit coşurile de fum neprotejate termic faţă de materialele combustibile și coșurile de fum necurățate de funingine, ultimul dintre acestea izbucnind în seara zilei de joi, 06 decembrie a.c., în jurul orei 22.10, la o locuință situată pe strada Viilor din Valea lui Mihai.

În momentul sosirii echipajelor de pompieri militari din cadrul Stației Valea lui Mihai la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, arderea se manifesta generalizat la nivelul acoperișului casei, existând pericolul propagării flăcărilor la întreaga locuință.

Forțele de intervenție au acționat timp de aproximativ trei ore pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor negative ale incendiului, reușind să împiedice extinderea flăcărilor la încăperile casei.

Evenimentul, provocat, cel mai probabil, de coșul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, s-a soldat cu arderea acoperișului.

Din fericire, nu au existat persoane rănite,
proprietara și copilul acesteia, care se aflau în interiorul locuinței, autoevacuându-se în momentul în care au fost anunțați de către vecini despre manifestarea incendiului la acoperișul casei.