Încă o activitate ilegală de dezmembrări auto identificată în localitatea Călăţea, la şoseaua principală, a fost descoperită de comisarii Gărzii de Mediu Bihor. Proprietarul a fost amendat drastic.

 
 
Ca urmare a patrulărilor efectuate de comisarii Gărzii de Mediu pe raza comunei Aştileu, în urma cărora s-a solicitat participarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a fost identificată o locaţie în care se desfăşoară activitatea de dezmembrări auto.
 
„În localitatea Călăţea, activitatea de dezmembrări auto se efectua de către o persoană fizică care nu deţine Autorizaţie de mediu, fiind identificate pe amplasament circa 20 bucăţi VSU (vehicule scoase din uz). În zona gospodăriei au fost identificate pe o suprafaţă de circa 2000 mp, depozitări necorespunzătoare de deşeuri de anvelope uzate, mase plastice, componenete din motoare, componente din cutii viteze, filtre, furtune, cabluri electrice, radiatoare, elemente caroserie, rezervoare.
Vis a vis de gospodărie a fost identificată o excavare în versant pe o suprafaţă de circa 50 mp în care au fost identificate urme de incendieri de deşeuri , cu un volum de deşeu de cenuşă existent de circa 2mc.
Pentru remedierea neconformităţilor identificate au fost stabilite măsuri de igienizare a amplasamentelor şi de intrare în legalitate.
Astfel persoana fizică identificată a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 17 000 lei, pentru nerespectarea OUG 195/2005 cu privind protecţia mediului şi a Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu Bihor.
 
 
ImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bihor