Selecționata U21 a României a debutat cu o victorie uriașă la Campionatul European. Tricolorii mici au câștigat cu 4-1 meciul împotriva Croației.

Au trecut 21 de ani și 23 de zile de când naționala de tineret a României nu a mai participat la un Campionat European. Pe 26 mai 1998, România U21 pierdea după prelungiri cu Germania în meciul pentru locurile 5-8. Era prima participare a echipei Under 21 la un EURO. Au trecut mai bine de 2 decenii pentru a doua participare.

Echipa de start a României: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Ștefan – Bălutță, Cicâldău – Man, Hagi, Ivan – Pușcaș

Echipa de start a Croației: Posavec – Sosa, Katic, Benkovic, Uremovic – Moro, Sunjic, Vlasic – Brekalo, Jakolis, Halilovic

Golurile echipei antrenate de Mirel Rădoi au fost înscrise de Pușcaș, Ianis Hagi, Băluță și Petre iar pentru Croația a înscris Vlasic.

„O echipă bună Croația, mai ales în prima repriză! A fost un meci greu pentru ambele echipe. Mă bucur că am deschis rapid scorul și am rămas concentrați. În prima repriză a fost incredibil de cald. Deocamdată, mă simt bine. Mă simt obosit pentru că a fost un meci greu. E prima victorie și nu vrem să ne oprim aici. Generația asta își dorește mult și vrea să meargă cât mai departe! Le mulțumim tuturor celor care au fost prezenți astăzi. Suporterii au fost al 12-lea jucător”, a declarat George Pușcaș la finalul partidei.