În cursul nopții de marți spre miercuri, 20 ianuarie, pompierii militari aleșdeni au acționat în Vârciorog, pentru stingerea unui incendiu care a mistuit o cabană de lemn și pentru salvarea unei alte cabane aflate la mai puțin de trei metri de focare.

Pompierii militari au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pe care le-au realimentat cu apă din pârâul aflat în apropiere, misiunea desfășurându-se în condiții dificile, la o temperatură foarte scăzută, pe timp de noapte, cu vizibilitate redusă, în prezența unei cantități mari de fum și gaze degajate de arderea violentă și rapidă, favorizată de cantitatea mare de materiale combustibile din structura constructivă a cabanei și din interiorul acesteia.     

Incendiul a fost stins în aproximativ o oră, pompierii acționând în continuare, la fața locului, pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului, până în jurul orei 02.10.

Ca urmare a producerii incendiului, a ars întreaga cabană.

Echipajele de pompieri au reușit să salveze din calea flăcărilor clădirea învecinată, construită pe o suprafață de circa 130 de metri pătrați.

După finalizarea acţiunii de cercetare a cauzei şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, s-a stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, adultul și cei trei copii aflați în cabană în momentul izbucnirii incendiului autoevacuându-se la timp„, a transmis ISU Bihor.

Sursa: Realitatea de Bihor