În seara zilei de luni, 28 decembrie, pompierii militari orădeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Centrul de Plasament pentru Copii situat pe strada Feldioarei din municipiul Oradea.

Apelul prin Sistemul Unic 112, care sesiza producerea evenimentului, a fost primit în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” al județului Bihor, în jurul orei 22.10, moment în care au fost alertate echipajele de stingere ale Detașamentului 1 de Pompieri Oradea, care au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă și echipajul de pompieri militari paramedici al Detașamentului 2 Oradea, care a intervenit cu o ambulanță de tip B2.

În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la un balcon închis, situat la etajul 1 al clădirii (cu un regim de înălțime parter+etaj+mansardă), interiorul imobilului fiind inundat cu fum.

Pompierii militari au acționat pentru căutarea/salvarea eventualelor victime și pentru stingerea focarelor, după care, utilizând ventilatorul din dotare, au evacuat fumul din clădire.

Incendiul a fost localizat și lichidat cu operativitate (în aproximativ 5 minute), echipajele de pompieri împiedicând propagarea acestuia la încăperile imobilului.

Din fericire, nu au existat persoane rănite, cei 10 copii din cadrul Centrului de Plasament și personalul prezent autoevacuându-se din clădire în momentul producerii evenimentului.

Cercetările efectuate la fața locului au indicat drept cauză probabilă a incendiului, fumatul în locuri nepermise.

În urma evenimentului au ars un dulap aflat pe balcon și o ușă.

Sursa: Realitatea de Bihor