Pompierii militari bihoreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, cel mai probabil din cauza unui coș de fum, la o locuință situată în localitatea Peștere.

Ieri, În jurul orei 13.40, în urma unui apel primit prin numărul unic 112, pompierii militari din cadrul Stației Aleșd au fost alertați pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din satul Peștere, comuna Aștileu. Ajunse la adresa indicată de apelant, echipajele au constatat că arderea se manifesta în podul casei și la astereala din lemn a acoperișului, cu posibilitate de propagare la încăperi, astfel că, pentru localizarea și lichidarea operativă a incendiului pompierii au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă, realizând dispozitive de stingere atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței.

Incendiul a fost stins în aproximativ 20 de minute, echipajele de pompieri împiedicând extinderea flăcărilor și salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o un coș de fum necurățat de funingine, au ars astereala din lemn a acoperișului, pe o suprafață de circa 60 metri pătrați și aproximativ cinci metri pătrați din tavanul pe structură de lemn al unei camere.

Sursa: Realitatea de Bihor