Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe DN 1 Cluj Napoca – Oradea, pe raza localităţii Bucea, în judeţul Cluj, a avut loc un accident în care au fost implicate un autotren și un autoturism, soldat cu decesul unui persoane și rănirea gravă a alteia.

“Conform primelor informații, conducătorul unui autoturism care se deplasa pe DN1 E60, nu ar fi adaptat viteza de deplasare, intrând în coliziune cu un autotren care circulă pe sensul opus”, a transmis IPJ Cluj.

În urma impactului, a rezultat decesul unui bărbat, pasager în autoturism.

În acest moment, circulația este întreruptă pe ambele sensuri.

Se estimează ca în aproximativ, 45 de minute traficul să fie reluat.

„Accidentul rutier de pe Piatra Craiului s-a produs în apropierea limitei de județ, astfel fiind alertați salvatorii ISU din Huedin și Aleșd. La locul accidentului au ajuns mai repede echipajele ISU Bihor, care au acționat pentru a descarcera două persoane și pentru a aplica manevrele de resuscitare pentru una dintre acestea”, a transmis ISU Cluj.

ACTUALIZARE:

Conducătorul autoturismului este un bărbat de 33 de ani, din municipiul Odorheiu-Secuiesc, județul Harghita. Persoana care a decedat, pasager dreapta-față în autoturism, un bărbat în vârstă de 69 de ani, din aceeași localitate. Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest la fața locului.

Conducătorul autotrenului, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Târnăveni, județul Mureș, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat„, a transmis IPJ Cluj.

Imagine

Sursa: Realitatea de Cluj