Miercuri, 28 aprilie, în jurul orei 14.30, echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor a fost solicitat să intervină în localitatea Săldăbagiu de Munte, comuna Paleu, unde un apelant al numărului unic 112 sesiza descoperirea unei muniții.

Sosiți la fața locului, pompierii militari au identificat o bombă de artilerie, de calibru 50 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial.

Muniţia, găsită de un localnic în propria livadă, în timp ce efectua săpături pentru construirea fundației unui gard, a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiștii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă prin explozie controlată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor reamintește persoanelor care descoperă muniţii neexplodate, să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.

Imagine

Sursa: Realitatea de Bihor