În data de  01.04.2019, în jurul orei 21.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieși din țară, o persoană de sex feminin care călătorea ca pasageră într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, femeia s-a legitimat cu un paşaport emis de autoritățile din Liban. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că  între persoana prezentă la control şi fotografia din documentul prezentat există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost dusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că cea în cauză este cetăţean libanez, se numeşte B.F. și are 47 de ani, iar paşaportul prezentat la control aparţine unei rude. Femeia a încercat să îl folosească pentru că documentul avea aplicate vizele necesare pentru a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.