Un localnic din Valea lui Mihai a donat o familie de vulpi roșcate după ce le-a gasit ascunse în propria curte. Familia de vulpi este formată din șase femele și un mascul.

Proprietarul gospodăriei în care s-au instalat vulpițele, medic de profesie, le-a donat Grădinii Zoologice, personalul de aici stabilind că puii sunt născuți în luna martie. De atunci și până în prezent, micile vietăți au fost ținute în interior, fiind hrănite cu carne de pui și ulei de somon, iar acum sunt pregătite pentru a fi eliberate în țarcul special amenajat.

Vulpile roșcate aparţin familiei Canidae, care mai include lupii, câinii, şacalii, câinele enot etc. Un animal extrem de vânat pentru blana sa, dar și pentru faptul că și-a câștigat faima de devoratoare de găini, vulpea este un mamifer omnivor, de dimensiune mică spre medie. Este mai mică decât câinele obișnuit și evident mai mică decât lupul. Are între 7 și 10 kg, rareori depășind această greutate. Corpul are sub 1 m lungime, iar coada stufoasă, circa 30-40 cm.