Echipa „Let’s Do It, Bihor!” invită, mai mult ca oricând, comunitatea la o implicare activă: „mergând pe principiul că toți suntem interconectați, iar natura înseamnă nu doar viață dar este însăși casa noastră, bihorenii, cu mic cu mare, pot face diferența implicându-se!”
 
 
Primul pas prin care te poți alătura proiectului este de a intra, aprecia și urmări pagina de Facebook: Let’s Do It, Bihor! De asemenea, disponibil este și evenimentul creat online AICI.
 
În perioada următoare organizatorii îndeamnă bihorenii să le trimită, pe Facebook, mesaje cu imagini din zonele pline de deșeuri iar în paralel se vor realiza listele pentru înscrierea voluntarilor din toate localitățile.
 
Despre proiectul „Let’s Do It” la nivel mondial
 
Anul 2018 este de referință pentru proiectul „Let’s Do It”. Nu doar că aniversează 10 ani, însă de această dată 150 de țări au răspuns pozitiv invitației de a organiza, simultan, în 15 septembrie, ziua națională de curățenie.
 
Început în anul 2008, în Estonia, proiectul „Let’s Do It” a reușit, în doar o zi, cu ajutorul a 50.000 de voluntari, să scoată nu mai puțin de 10.000 de tone de gunoi, în doar 5 ore, din pădurile estoniene. Pentru îndeplinirea activităților și atragerea voluntarilor s-au desfășurat campanii media, din octombrie 2007 și până în aprilie 2008, și s-au folosit mai puțin de 500.000 de euro (în condițiile în care Guvernului estonian i-ar fi luat circa 3 ani și 22.5 milioane de euro ca să ducă la împlinire același scop). Rezultatele au fost impresionante mulțumită voluntarilor.