Duminică, 5 mai 2019, ziua în care creștinii ortodocși își pomenesc morții, accesul auto în Cimitirul Municipal Rulikowski va fi interzis. În această zi, vor putea intra în cimitir doar autovehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt, afișată pe parbrizul autovehiculelor.

În cursul zilei de sâmbătă, 4 mai 2019, accesul auto în cimitir va fi permis, cu precizarea că intrarea se va face pe poarta principală, iar ieșirea, pe poarta dinspre cartierul Europa. Viteza de deplasare în incinta cimitirului va trebui menținută la maximum 15 km/h, iar parcarea se va face fără a deranja accesul pietonilor şi traficul auto. Cei care doresc unelte (sape, greble, lopeţi, mături etc.) pentru aranjarea mormintelor le pot obţine la intrarea în cimitir, pe bază de buletin.

Tot la intrările în cimitir, pe poarta principală și pe cea dinspre cartierul Europa, vor fi amenajate standuri de unde aparținătorii își vor putea procura candele și lumânări în amintirea celor dragi. Administrația Cimitirului Municipal le recomandă aparținătorilor să nu aprindă lumânări în preajma coroanelor, evitând astfel eventualele incidente neplăcute.

Accesul publicului în incinta Cimitirului este permis, în perioada 1 aprilie – 31 august, între orele 8-20.