În data de 1 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul Regina Maria găzduiește la Sala Mare spectacolul DUELUL VIORILOR, susținut de violoniştii Liviu Prunaru (vioară Stradivarius) şi Gabriel Croitoru (vioară Guarneri del Gesu) şi pianistul Horia Mihail.

Turneul artiștilor a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediţie, timp în care spectacolul s-a jucat în numeroase orașe din țară dar și în străinătate, chiar la Carnegie Hall în New York. Cei trei muzicieni imaginează pe note un conflict imaginar pentru supremație între familiile celor doi mari lutieri italieni: Stradivarius și Guarneri. Ideea acestei competiții s-a născut din diferențele de nuanță muzicală dintre vioara Stradivarius, care este mai puternică între frecvențele 200 și 250 Hz și la peste 1,6 kHz și Guraneri, care este mai puternică între 315 Hz și 1,25 kHz. Pe lângă aceste caracteristici de ordin acustic, ambele instrumente au o istorie impresionantă, nu doar prin numele pe care îl poartă, ci prin parcursul pe care l-au avut până în prezent, vioara Stradivarius fiind creată în anul 1694, iar cea Guarneri în anul 1730.

Astfel, vă invităm să ascultați live sunetele divine pe care artiștii reușesc să le emită cu ajutorul acestor instrumente consacrate, luni, 1 aprilie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria.

Programul concertului este următorul:
Henryk Wieniawski: Polonaise brillante în la major op. 21
Liviu Prunaru – vioara
Horia Mihail – pian
Pablo de Sarasate : Melodii lautaresti op. 20
Gabriel Croitoru – vioara
Horia Mihail – pian
Astor Piazzolla: Toamna si Iarna din Patru anotimpuri din Buenos Aires (Cuatro Estaciones Porteńas)
Igor Alexandrovici Frolov – Divertimento, Souvenir ?i Ragtime
Dmitri Sostakovici – Cinci piese pentru doua viori si pian
Carlos Gardel: Volver; Angel Villoldo: El Choclo;
Gerardo Matos Rodriguez: La Cumparsita;
Carlos Gardel – El dia que me quieras
Liviu Prunaru – vioara
Gabriel Croitoru – vioara
Horia Mihail – pian

Mai multe informații despre spectacol găsiți pe www.duelulviorilor.ro

Biletele pot fi achiziționate de la Agenţia de Bilete a Teatrului de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00 și sâmbătă între orele 10:00 – 13:00 sau online de pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475