O primă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată intră în vigoare în intervalul 22 iulie, ora 18 – 23 iulie, ora 10. În intervalul menționat, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Banat, Oltenia, local în Crișana, sud-vestul Transilvaniei și vestul Munteniei.

În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea și caracter torențial și izolat grindină. Se vor înregistra cantități de apă de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp, transmite Administrația Națională de Meteorologie.

Cea de a doua avertizare cod galben se desfăsoară în intervalalul 23 iulie, ora 10 – 24 iulie, ora 23, fenomenele vizate fiind instabilitate atmosferică accentuată și acumulare de cantități importante de apă. În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte. Vor fi averse local torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de peste 25…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Se precizează de asemenea că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe tot parcursul săptămânii.