Doi tineri bihoreni, urmăriți internațional după ce au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare pentru comiterea de infracțiuni pe teritoriul Austriei, au fost depistați și reținuți de polițiști. Cei doi vor fi prezentați instanței cu propunere de arestare provizrie, în vederea predării către autoritățile austriece.

 

Potrivit IPJ Bihor, pe raza localității bihorene Gepiu, poliţiștii Postului de Poliţie Gepiu împreună cu poliţiștii Secţiei nr. 9 de Poliţie Rurală Cefa și cu polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat un bărbat de 26 de ani, din municipiul Oradea și o tânără de 19 ani, din comuna Diosig, județul Bihor, ambii urmăriți internațional.

Autoritățile austriece au emis pe numele celor două persoane câte un Mandat European de Arestare, fiind condamnate, fiecare, la câte 5 ani de închisoare în regim de detenție, pentru comiterea infracțiunii de trafic de migranți, pe teritoriul Austriei.

Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale i-au prezentat pe cei doi bihoreni unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele acestora ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Cei doi au fost încarcerați în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar marți, 19 ianuarie, vor fi prezentați la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile austriece.

Sursa: Realitatea de Bihor