Duminică, 12 mai a.c., la ora 20.00, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au fost sesizați de o tânără de 19 ani, din comuna Tulca, județul Bihor, că, în perioada 10 – 12 mai a.c., persoane necunoscute i-au sustras din locuință un telefon mobil și o butelie de gaz.

În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii Secției nr.8 de Poliție Rurală Tinca au identificat cu operativitate persoanele bănuite de comiterea faptei, ca fiind doi tineri de 20 și 16 ani, ambii din comuna Tulca.

Polițiștii au recuperat de la cei în cauză telefonul reclamat sustras.

Polițiștii Postului de Poliție Tulca continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

*

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

  • Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;
  • Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
  • Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
  • Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
  • Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
  • Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia ! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.