Un bărbat și o femeie din județul Bihor au fost arestați preventiv, pentru proxenetism. Cei doi ar fi obligat mai multe femei provenite din medii sociale defavorizate să practice prostituția. 

 

Luni, 16 noiembrie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, au efectuat cercetări într-un dosar care vizează un bărbat, de 27 de ani, din județul Bihor și o femeie, de 30 de ani din municipiul Oradea, bănuiți de proxenetism.

„Cei doi sunt bănuiți că, în perioada 2018 – 2020, ar fi racolat și obligat mai multe femei, care proveneau din categorii sociale defavorizate, să practice prostituția în folosul lor, în diverse locații din Oradea. Totodată, aceștia sunt bănuiți că și-ar fi însușit o mare parte din banii câștigați de victime.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 16 noiembrie, polițiștii i-au reținut pe cei doi pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

La data de 17 noiembrie, aceștia au fost prezentați Judecătoriei Oradea, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Bihor.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale.

În cauză, s-a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Bihor