Sâmbătă, 14 noiembrie, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat și cercetat doi bărbați de 45 de ani, din municipiul Oradea, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îi bănuiesc pe aceștia că, la 27 octombrie, în timp ce unul dintre cei doi bărbați asigura paza locului, celălalt ar fi folosit un dispozitiv de copiere a semnalului de emisie/recepție transmis de cheia originală și ar fi sustras dintr-un autoturism, parcat pe strada Nufărului din Oradea, un laptop, o pereche de căști și un mouse, cauzând un prejudiciu estimat la 1.500 de euro.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că, la 29 octombrie, prin același mod de operare, ar fi sustras 5.448,43 de lei dintr-o borsetă aflată în interiorul unui autoturism parcat pe strada Calea Aradului din Oradea.

Aceeași bărbați sunt bănuiți că, la 6 noiembrie., în jurul orei 18.19, în timp ce unul dintre aceștia asigura paza locului, celălat ar fi folosit un dispozitiv de copiere a semnalului de emisie/recepție transmis de cheia originală și ar fi sustras 17.400 de lei dintr-o borsetă aflată în interiorul unui autoturism, parcat pe strada Calea Aradului din Oradea.

Sâmbătă, 14 noiembrie, polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea, i-au depistat în flagrant delict pe cei doi bărbați, în timp ce, în intervalul orar 15.00 – 16.10, folosind același mod de operare, ar fi încercat să sustragă diverse bunuri , din alte patru autoturisme, parcate în parcarea unui centru comercial din Oradea.

Polițiștii orădeni au recuperat aproximativ 30% din prejudiciul cauzat.

În urma extinderii cercetărilor și administrării probatoriului în cauză, sâmbătă, 14 noiembrie, polițiștii Biroului de Furturi din Autovehiculei i-au reținut pe cei doi bărbați de 45 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Duminică, 15 noiembrie, aceștia au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele ambilor bărbați câte un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului Furturi din Autovehicule din cadrul Poliției Municipiului Oradea continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Sursa: Realitatea de Bihor